Black Friday 2023

Je hebt vast wel eens de video’s voorbij zien komen van totale gekte in Amerikaanse warenhuizen waar mensen bijna letterlijk over elkaar heen vallen om de beste deals te kunnen pakken. Dit gebeurt wanneer het weer Black Friday is. 

Black Friday is ook over komen waaien vanuit Amerika. Het verwijst naar de dag net na het Amerikaanse Thanksgiving, dat voor veel werkenden traditioneel ook een feestdag is. De dag kenmerkt zich door speciale winkel aanbiedingen en grote kortingen en wordt door veel klanten gebruikt om inkopen te doen voor de aankomende kerst. 

De deals met Black Friday worden vaak als voorbode gezien die uitwijst wat de algehele economische stand van zaken is. Economen meten het vertrouwen van de gemiddelde Amerikaan als het gaat om discretionaire uitgaven. Wanneer de verkoopcijfers tijdens Black Friday tegenvallen wordt er een tragere groei verwacht.

Black Friday Deals 2023

De beste Black Friday aanbiedingen vind je bij ons. Ook dit jaar worden er weer krankzinnig lage prijzen verwacht. Heb jij een bepaald product op het oog? Wellicht is het beter om even te wachten met de aankoop tot Black Friday, want grote kans dat je het voor een schijntje kan kopen dan nu het geval is. Sommige deals kunnen zelfs oplopen tot 90% korting. 

Vanaf 24 november zijn de deals er weer, dus houd goed onze site in de gaten, zodat je niks mist over de laatste beste aanbiedingen. December is voor de meeste mensen een dure maand met zowel Sinterklaas als Kerstmis, dus komen de Black Friday deals erg van pas om de beste cadeaus te kopen voor minder geld dan normaal. Heb je al een product op het oog of wacht jij eerst af wat er in de aanbieding komt? Houd onze site in de gaten voor de beste deals.

Waarom is Black Friday zo aantrekkelijk om te shoppen?

Er is geen betere tijd om te shoppen dan tijdens Black Friday. Sommige mensen kopen het hele jaar door niks om dan toe te slaan tijdens de Black Friday deals. Door de geweldig hoge kortingen, koop jij producten tot wel minder dan de helft van de prijs. Je bespaart dus enorm door aankopen te doen tijdens Black Friday en het is tevens de perfecte datum om inkopen te doen voor Sinterklaas en Kerst. 

Welke winkels doen aan Black Friday?

De winkels die meedoen aan Black Friday zijn te veel om op te noemen. Er zijn minder winkels die niet meedoen aan Black Friday dan wel. Dit komt doordat ze niet achter kunnen blijven op de concurrentie. Wanneer het elders goedkoper is, gaat de klant daarnaartoe. Onder andere Bol, Wehkamp, Amazon, Wehkamp en Mediamarkt zijn winkels die bekend staan fantastische deals aan te bieden tijdens Black Friday. Maar er zijn er nog veel meer! Via onze site hebben we de deals onderzocht, zodat je meteen naar de winkel van aankoop kunt gaan om de beste deals te pakken.

Populaire productcategorieën voor hoge kortingen met Black Friday

Veel mensen stellen zich de vraag voor welke productcategorieën ze hoge black friday korting mogen verwachten. Een goede vraag, want zodra je weet welke producten je mag verwachten, kun je jezelf voorbereiden. Van een aantal productcategorieën kunnen we wel stellen dat de kans zeer groot is dat ze dit jaar weer present zijn in de aanbiedingen, aangezien deze elk jaar sterk vertegenwoordigd zijn. 

Elektronica

Elektronica doet het altijd goed tijdens de Black Friday deals. Mensen hebben graag de laatste nieuwe gadgets en de ontwikkelingen in deze sector volgen zich in rap tempo op. Denk maar aan nieuwe smartphones van de grootste merken zoals Apple en Samsung. Deze kunnen zowel in de aankoopprijs flink afgeprijsd worden of in combinatie met een aantrekkelijk abonnement.

Daarnaast worden televisies altijd veel verkocht tijdens Black Friday. Alle grote televisiemerken zijn altijd wel weer aanwezig. Te denken valt onder andere aan Philips, Sony en LG. De televisies maken elke keer weer opnieuw indruk met een verbetering in de kwaliteit en design. Ben jij van plan om een televisie aan te schaffen? Misschien wel in combinatie met een goede soundbar? Doe dit dan zeker tijdens de Black Friday week.

Gaming kan natuurlijk ook niet ontbreken. Gaming was nog nooit zo populair als nu. Elk jaar worden weer nieuwe top games uitgebracht in verschillende genres die alle verwachtingen overtreffen, zodat er voor iedereen wel een game te vinden is die ze graag spelen. En bij games horen natuurlijk ook spelcomputers. Playstation, Xbox, Nintendo en meer geven altijd weer acte de presence gedurende de grote sale. Ideaal om een bundel op de kop te tikken.

Kleding

Naast elektronica is kleding ook altijd weer van de partij. Kleding kopen moeten we allemaal om de zoveel tijd weer doen en dan is Black Friday het ideale moment om toe te slaan. Kleding webshops zoals Zalando en Asos bieden aantrekkelijke kortingen aan, zodat jij voor weinig geld weer voldoet aan de laatste fashion trends.

En meer

Uiteindelijk komen er veel meer producten in de sale. Wat te denken van tablets, macbooks en andere soort computers. Veel verschillende winkels doen mee aan de Black Friday deals wat ervoor zorgt dat er ook een breed scala aan producten voor een mooie prijs aan te kopen zijn.

Hoe slim inspelen op Black Friday?

Shop online

Tijdens Black Friday kan het overweldigend druk zijn in de winkels. Om je die belemmering te besparen, raden we aan om zo veel mogelijk online te winkelen. Zo kun je lekker rustig thuis vanaf je laptop de beste deals pakken zonder dat het je enige moeite kost. Let er wel op dat sommige winkels bepaalde deals hebben die alleen in de fysieke winkel geldig zijn. Wanneer dat het geval is, kun je het beste vroeg in de ochtend gaan om de grootste drukte te vermijden.

Volg je favo winkel via je socials

Winkels kondigen vaak al voor Black Friday aan wat je in de korting mag verwachten. Door de winkel waar jij de producten graag van koopt te volgen via je socials, krijg je notificaties van aanbiedingen waarna je snel kunt handelen. Producten worden snel verkocht tijdens Black Friday, dus het is zaak om niet te lang te wachten zodra je een aanbieding ziet.

Maak een verlanglijstje

Je speelt slim in op Black Friday door van tevoren al een verlanglijstje te maken van de producten die jij graag wilt. Op deze manier hoef jij alleen nog maar de producten op te zoeken of ze in de aanbieding zijn en koop je ze snel aan. Daarbij voorkom je ook aankopen die je eigenlijk niet hoeft te doen maar toch door de grote korting verleid wordt.

Maak een account aan

Doordat producten in rap tempo uitverkocht raken tijdens de Black Friday sale, kun je andere kopers voor zijn door alvast een account te maken op de webshops waar jij verwacht producten aan te kopen. Door je gegevens in te vullen zoals je adres, slaan de meeste webshops dit al op wanneer je doorgaat naar de bestelling, zodat jij snel de bestelling kunt afronden.

Black Friday Week: Wat is dit?

Black Friday 2023 is officieel maar 1 dag, namelijk de dag na Thanksgiving. Echter gaat het bij veel winkels al van start op vrijdag 17 november en loopt het door tot Cyber Monday, op 27 november 2023. Hierdoor kan Black Friday 11 dagen duren. Dit betekent dus dat er een ruime week genoten kan worden van heel veel aantrekkelijke aanbiedingen en de beste Black Friday deals. 

Hoelang is Black Friday?

De Black Friday deals zijn officieel maar 1 dag geldig; 24 november. Echter, in de praktijk beginnen de aanbiedingen al 1 week of een paar dagen eerder en gaat het ook langer door. De webwinkels informeren op hun site naar de actiedagen die zij aanhouden.

Wanneer is Black Friday 2023?

De dag waarop Black Friday valt, hangt af van Thanksgiving Day. Thanksgiving wordt in de Verenigde Staten elke vierde donderdag van november gevierd. Hierdoor valt Black Friday altijd op een vrijdag. Dit jaar valt het op 24 november

Wanneer start Black Friday? 

Wanneer Black Friday start, hangt af van de winkels. Ze bepalen zelf wanneer ze beginnen. Veel winkels beginnen al een week voordat Black Friday officieel begint op 24 november 2023.